Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Окултни принципи и закони - том ІI, 2006

ВЪПЛЪТЯВАНЕ И ВСЕЛЯВАНЕ

Алтернативен линк


ВЪПЛЪТЯВАНЕ И ВСЕЛЯВАНЕ




Човешкият свят е свят на въплътяване, вплитане в материята, а Божественият свят е свят на вселяване. Аз познавам два свята: щом сте силни, влизате в проявленията на Божествения свят, в закона на вселяването; щом сте слаби, влизате в закона на въплътяването – слизане в материята.

“Ключът на живота”, стр. 34; 68



Щом дойде Любовта, прераждането престава. Тогава ще влезеш в закона на вселяването.

“Малките неща”, стр. 246; 146



Сега у всинца ви има тези свещени идеи, но вие трябва да ги родите, да ги облечете във форма. Как? Има един нов начин на въплътяване. Не материализирайте вашите идеи, а ги оставете да живеят духовно у вас. Друг път ще ви обясня закона. Турите ли в едно ваше свещено чувство, или в една ваша свещена идея желанието да я въплътите в животинска плът и кръв, вие развращавате тази свещена идея или това свещено чувство. Вие ги погубвате. Следователно, ако искате да облечете туй ваше чувство, или тази ваша идея във форма, има и друг начин. Кой е този начин? Христос казва: “Трябва да се родите от Дух и вода”.

“Високият връх”, стр. 113-114; 38



Докато служи на злото, човек живее в закона на раждането и прераждането. Откаже ли се от този закон, той служи на Доброто и влиза вече в закона на вселяването. Този закон подразбира прилагането на следните заповеди: “Почитай баща си и майка си, люби ближния си и раздай всичкото си имане на сиромасите”. Който спазва седемте заповеди, той живее в безсмъртието; той почива вече, защото е придобил спасението на своята душа. Това подразбира връзка на човешката душа с БОГА, като източник на всички блага в живота.

“Спасението”, стр. 55-56; 4



Човекът по образ и подобие Божие сега ще дойде. И човечеството, което сега се връща към БОГА, ще подеме човешката еволюция. Тия души са сега на път и ние ще се срещнем с тях... Като дойдат тия светли души, те ще се вселят във вас. И вие, и те заедно ще живеете. Те ще внесат във вас туй новото, което всички очаквате. Ако някой ученик седи дълго време при някой знаменит учител, нали той ще добие това изкуство, което и учителят му има? То е същият закон.

“Ученикът трябва да разбира”, стр. 9; 22






НАГОРЕ